baner back2

جشنواره ملی قالی فاخر

نشست خبری اولین جشنواره ملی قالی فاخر

امروز پنج‌شنبه 19 خرداد 1401، با حضور رئیس مرکز ملی فرش ایران، نشست خبری اولین جشنواره ملی قالی فاخر به میزبانی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان به عنوان دبیرخانه دائمی جشنواره برگزار شد.

در این مراسم که با حضور اصحاب رسانه از 25 مجموعه خبری و مطبوعاتی برگزار شد، فرایند اجرایی و موارد مرتبط با جشنواره مورد بررسی قرار گرفت.

 

در ابتدا علی میرجمالی به عنوان دبیر اجرایی جشنواره، فرایند اجرایی و فعالیت‌های رخ داده تاکنون را بیان داشت. وی در ادامه اظهار کرد: این جشنواره ملی برای اولین بار در اصفهان با عنوان اولین جشنواره ملی قالی فاخر برگزار می‌شود و در کلیه برنامه‌ها و تصمیم گیری‌ها نگاه ملی بودن آن حفظ شده و رویکرد آن گونه خواهد بود که اصفهان میزبان و امانت‌داری برای این رخداد ملی باشد.

وی با بیان اینکه اولین جشنواره ملی قالی فاخر ایران با هدف انتخاب و معرفی آثار برگزیده فرش فاخر دستباف کشور برگزار می‌شود، خاطرنشان کرد: از همه استان‌های فرشی کشور و روسای تشکل‌های مرتبط در تصمیم گیری‌ها و فرایندهای اجرایی جشنواره بهره خواهیم گرفت تا به معنای واقعی رویدادی به وسعت ایران، در اصفهان برگزار شود.

 

 

امیرحسین کمیلی – رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان به عنوان رئیس ستاد اجرایی جشنواره سخنگوی بعدی بود که درخصوص اهمیت جشنواره و لزوم نگاه ملی در فرایند اجرایی آن سخن گفت و حضور و مشارکت و حمایت همه جانبه سازمان را در اجرایی کردن این رویداد ملی مهم اعلام داشت.

 

 

 

مسعود گلشیرازی- رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان به عنوان رئیس دبیرخانه دائمی جشنواره، ضمن تبریک هفته کرامت و میلاد باسعادت ولی نعمت مهربان ما ، حضرت امام رضا (ع)،‌ از اصحاب رسانه بابت حضور قدرتمندشان در این مراسم تشکر کرد و درخصوص جشنواره و نقش دبیرخانه دائمی آن در اصفهان سخن گفت.

رئیس دبیرخانه دائمی جشنواره در ادامه بیان داشت: جشنواره فرش فاخر در راستای برندسازی این صنعت انجام می‌شود. شاید تصور بر این باشد که فرش فاخر فرش‌هایی با ارزش اقتصادی بیشتر است اما در شیوه نامه مرکز ملی فرش و آیین نامه مربوطه عمدتا به بررسی نوآوری کمی و کیفی در تولید فرش پرداخته می‌شود تا بتواند رقابت‌پذیری فرش ایرانی در بازارهای جهانی را مطرح کند.

 

 

احسان شهیر- مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان به عنوان سخنران بعدی که به نمایندگی از استاندار اصفهان در این مراسم حضور داشت،  نیز اظهار کرد: یکی از بهترین ابزارها برای شناخت رشد، شاخص‌های بهبود محیط کسب‌وکار است. در پاییز سال گذشته شاهد افت این شاخص بوده‌ایم اما با همکاری میان بخش دولتی و خصوصی این شاخص در زمستان رشد و بخشی از افت خود را جبران کرد بنابراین بخشی از مشکل استان در این حوزه حل شد.

وی افزود: این تحول تنها با هم‌افزایی پدیدار می شود و این جشنواره هم نمادی از هم افزایی است که با همکاری بخش‌های مختلفی نظیر اتاق بازرگانی، استانداری و سازمان صمت شکل گرفته است.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان خاطرنشان کرد: در زیست بوم کسبوکار هرکس باید نقش خود را ایفا کند. سهم خبرنگاران و صاحبان رسانه هم در این مسئله به ویژه در حوزه فرهنگ سازی و معرفی پررنگ است. امروز فرش سفیر ما در خانه‌ها و مراکز مختلف محسوب می‌شود.

سعید عصاچی – رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف اصفهان نیز به عنوان نماینده جامعه بزرگ فرش اصفهان و عضو شورای راهبری فرش کشور، نیز خاطرنشان کرد:  در استان اصفهان بیش از 270 هزار بافنده وجود دارد. این استان سهم 15 درصدی از کل صادرات فرش کشور را داراست و 5 سبک منطقه‌ای، ملی و بین‌المللی  در زمینه فرش متعلق به نصف جهان  است.

وی در ادامه بیان داشت: انتظار جامعه فرش از بخش دولتی و خصوصی برای حمایت و هم‌افزایی داخلی بسیار بیشتر ار شرایط کنونی است و برگزاری جشنواره قالی فاخر در اصفهان فرصت و بستر مناسبی برای تحقق این هم افزایی است.

 

 

فرحناز رافع- رئیس مرکز ملی فرش ایران به عنوان رئیس شورای سیاست گذاری جشنواره و مهمان ویژه مراسم امروز، ضمن تبریک ثبت روز ملی فرش در تقویم ایران گفت: این صنعت روزی بخش عظیمی از رشد ناخالص ملی را به خود اختصاص داده بود اما اکنون باید دید چرا فرش دستباف با چنین وسعت اشتغال‌زایی در شرایط فعلی قرار دارد؟

وی با اشاره به اینکه در سرتاسرجهان، کشور ما را با نام فرش دستبافت می‌شناسند، تاکید کرد: در این میان فرش اصفهان از نظر کیفیت، زیبایی و نقش‌ونگار، خاص و بی همتاست. رافع در ادامه گفت: برگزاری این جشنواره‌ها، بهانه‌ای برای تثبیت اکوسیستم فرش دستبافت و توسعه این هنر و صنعت در جای جای ایران اسلامی و همچنین ایجاد رقابت در داخل و عرصه جهانی است.

وی با تاکید بر روند کشف استعدادهای قالیبافی و افراد خلاق به ویژه جوانان در حوزه فرش اظهار کرد: مدل‌سازی جشنواره شامل ترویج برندسازی در حوزه فرش دستبافت است که یکی از این برندها با نام «فروزان» هم اکنون در نمایشگاه میلان حضور یافته است.

رئیس مرکز ملی فرش ایران اعلام کرد : دانش بنیان کردن در زنجیره ارزش فرش دستبافت ضروری است و ما هنوز در حوزه فرش ابریشمی مشکلاتی داریم و برای دانش بنیان کردن این محصولات نیاز به مواردی مانند اصلاح نژاد گونه تولیدکننده نخ، نحوه چیدن نخ فرش و موارد مشابه وجود دارد و این جشنواره ها بهانه ای است تا در بخش جانبی نشست‌های آموزشی برای بالابردن زنجیره ارزش فرش دستبافت برگزار کنیم.

وی ادامه داد: با برگزاری جشنواره علاوه بر افزایش میزان تولید و اشتغال ، حداقل ۱۰ شرکت داش بنیان در سطح کشور فعال می‌شود و مدل‌سازی نوینی در زمینه ارزش افزوده فرش دستبافت مدنظر است.

رئیس مرکز ملی فرش ایران بیان کرد: از بحث‌های مدلسازی جشنواره طرح، نقش و بافت است که درسطح جهانی بدون رقیب هستیم اما اگر به روز نشویم و از تکنولوژی روز دنیا استفاه نکنیم نمی‌توانیم سهم خود در جایگاه جهانی را حفظ کنیم و در این راستا توجه به طراحی و نوآری بسیار مهم است.

 

در این مراسم در بین سخنان بیان شده، پیام تبریک پنج نفر از روسای اتحادیه های فرش دستباف کشور نیز به شرح زیر در قالب پیام ویدیویی پخش شد که این خود نشان از ملی بودن رویداد و هم افزایی بین خانواده بزرگ فرش کشور است:

 

   آقای احمد کریمی – رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف کشور

 

  آقای احد عظیم زاده – رئیس اتحادیه فروشندگان فرش دستباف تبریز

 

 آقای ابوالفضل صادقی – رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان فرش دستباف قم

 

  آقای حمیدرضا ذوالانواری – رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف استان فارس

 

  آقای حمیدرضا فروزان احسن – رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان فرش دستباف استان همدان

پس از صحبت های انجام شده در بخش نخست مراسم، خبرنگاران حاضر در جلسه، پرسش های خود را از حاضرین مطرح کردند و این گفت و گوی خبری حدد 50 دقیقه ادامه داشت.

 

سایر مهمانانی که در پاسخ گویی به خبرنگاران مشارکت داشتند عبارتند از :

 

 

آقای سعید ابراهیمی – معاون برنامه ریزی شهرداری اصفهان که درخصوص فعالیت های شهرداری در هفته جهانی صنایع دستی و حمایت و مشارکت در اجرایی کردن جشنواره قالی فاخر سخن گفت

 

 

 

 

آقای علی شهبازی – مدیرعامل اتحادیه شرکت های تعاونی روستایی فرش دستباف استان اصفهان در مورد مشکلات جاری و عوامل منفی تاثیرگذار در روند رشد جایگاه فرش دستباف سخن گفت و حضور و مشارکت جدی و قدرتمند همه مدیران استانی و حتی ملی را خواهان شد.

 

 

 

 

آقای اسماعیل نادری – معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان

 

 

 

 

 

آقای لطف اله حسین هاشمی – رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان

 

 

 

 

 

آقای ساعد عصاچی – رئیس اتحادیه تولیدکنندگان فرش دستباف اصفهان

 

 

 

 

 

آقای مهدی حقیقت نژاد – رئیس اتحادیه فروشندگان فرش دستباف اصفهان

 

 

 

 

 

آقای  روح اله میرزا امیری – مدیر امور کمیسیون های اتاق بازرگانی، صنایع، معادن وکشاورزی اصفهان

 

 

 

 

 

خانم امینی – دبیر کمیسیون گردشگری، صنایع دستی و فرش اتاق بازرگانی، صنایع، معادن وکشاورزی اصفهان

 

 

 

 

این مراسم حاصل برنامه‌ریزی و همکاری اعضای ستاد اجرایی جشنواره بود که با هدف افتتاح رسمی اولین جشنواره ملی قالی فاخر برگزار شد.