baner back2

اولین جشنواره ملی قالی فاخر

گفت و گو با استاد شیرسپهر : جایگاه هنر طراحی و نقاشی در معرفی فرش دستباف ایرانی

اولین جشنواره ملی قالی فاخر

استاد علی اصغر شیرسپهر متولد سال 1339 از اساتید طراح و نقاش فرش دستباف اصفهان است که سال‌ها ضمن حفظ این هنر، شاگردان بسیاری را پرورش داد و در این جشنواره نیز در کنار تیم برگزارکننده به عنوان مشاور بویژه در بخش طراحی پوستر، حضور دارند.

طی مصاحبه‌ای با ایشان، موارد زیر را درخصوص جایگاه طراحی و نقاشی در فرش دستباف و همچنین اهمیت برگزاری چنین رویدادهای بیان کردند که به شرح زیر می‌باشد:

 

به نام خدا

بنده شیر سپهر هستم

در مورد طراحی فرش و به‌خصوص طراحی فرش سنتی مکتب اصفهان که ما شاگرد این مکتب هستیم، از آن‌جایی‌که که در طول سالیان به عمر تاریخ شاید این سرزمین، این هنر، سینه به سینه، نسل به نسل، انتقال پیدا کرده تا به ما رسیده، وظیفه ماست که این هنر ارزشمند و ملی را که نشان‌دهنده آداب و رسوم، سنت‌های ما، فرهنگ ما و زندگی ما هست را پاس بداریم و ما همه‌ی عمر خودرا  گذاشتیم تا اول از آن سرچشمه و از استادان با اخلاقمان، با کمالاتمان، مثل حاج آقا رضا شاکری، مثل جناب ارچنگ، مثل جناب بهادری این ها را یاد بگیریم و بعد در حفظ آن و همچنین انتقال آن به نسل آینده سعی و کوشش کردیم.

بر پایه برگزاری چنین جشنواره‌هایی علاوه بر این‌که می‌تواند هنر و فرهنگ ما را به نمایش بگذارد، می‌تواند در راستای ایجاد بازار‌های جدید و رونق کسب‌وکار هم اهمیت داشته باشد و اگر این فرش‌های فاخر در خانه‌ها بماند و در چنین جایگاه‌هایی دیده نشوند، آن ارزش واقعی خودشان را نمی‌توانند بدست بیاورند.

همچنان که در سده گذشته، آن زمان که دوره اوج هنر ایرانی بود به خاطر نمایشگاه‌هایی که در اروپا، آمریکا از هنر های ملی ما برگزار شد، این هنر به دنیا معرفی شد و هم‌اکنون ما از آن فعالیت‌ها به نحو خوبی بهره‌مند می‌شویم.

اکنون هم اگر این نمایشگاه‌ها بیشتر باشد حتما دنیا با هنر اصیل ایرانی بهتر آشنا می شود و داشته‌هایمان را می توانیم به رخ دنیا بکشیم.