به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران در این نشست که با حضور رئیس سازمان توسعه تجارت و معاون صنایع عمومی وزارت هم صمت برگزار شد، رییس مرکز ملی فرش ایران، معاون اقتصادی استانداری استان، رئیس بانک ملی استان و سرپرست شورای هماهنگی امور بانک های استان، رییس اتاق بازرگانی استان و جمعی از مسئولان تشکل های فرش دستباف حضور داشتند.
در ابتدای این جلسه، ضمن تشریح وضعیت فرش دستباف کشور، مشکلات زیر محور مذاکره قرار گرفت و حاضران به بحث و تبادل نظر با یکدیگر پرداختند:
1) گرانی مواد اولیه وارداتی و بالا بودن تعرفه گمرکی ابریشم
2) عدم ثبات وضعیت و پوشش بیمه ای تأمین اجتماعی
3) اخذ تعهدنامه بازگشت ارز حاصل از صادرات فرش دستباف و صنایع دستی حتی با افزایش مدت بازگشت ارز از شش ماه به یکسال به دلیل اینکه خرید فرش دستباف نقدی بوده و مهلت بازگشت آن زمان بر و امانی می باشد این مهلت همچنان مورد اعتراض صادرکنندگان فرش دستباف می باشد .
4) فرش های بازگشتی از صادرات با مرور زمان تغییر رنگ و شکل داشته و مطابقت تخته به تخته با اظهارنامه صادراتی از لحاظ سایزهای گوناگون، طرح ها، نقش ها و رنگ بندی های متفاوت عملاً غیرممکن بوده و اجرای بند ” ش ” ماده ۱۱۹ قانون امور گمرکی که مقرر می دارد کالای صادراتی که عینا ( بدون استفاده ) « فرش و طلا و همچنین اجرای ماده ۱۲۱ آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی ب ) تبصره ۱ را با مشکل روبرو نموده و باعث کاهش شدید صادرات شده است.
– گرانی مواد اولیه وارداتی و بالا بودن تعرفه گمرکی ابریشم – عدم ثبات وضعیت و پوشش بیمه ای تأمین اجتماعی ایران .
از نکات مهم این نشست، می توان به اظهارات دکتر برادران اشاره نمود که بیان کرد: تامین منافع دولت و هم تولیدکنندگان و ذینفعان فرش دستباف باید در برنامه ها لحاظ شود.
در خاتمه موارد زیر قابل پیگیری شناخته شد:
– پیشنهاد طراحی یک بسته جامع برای ارایه در شورای عالی امنیت ملی با موارد
– « تعهد ارزی، اصلاح قانون مربوطه به بازگشت فرش های مرجوعی»
– اصلاح تعرفه گمرکی ابریشم با همکاری وزارت جهادکشاورزی
– طراحی یک بسته برای رفع مشکل کارت بازرگانی از طریق هیبت دولت.
در همین جلسه دکتر پیمان پاک، رئیس سازمان توسعه تجارت اظهار داشتند: افزایش ساعت کار بیست و نهمین نمایشگاه فرش دستباف را دنبال می کنند.